Datum objave: 04. Kolovoz 2022

PROŠAO REBALANS ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA/ Jelić za rebalans dobio 22 vijećnika, nakon glasovanja Turčinov iz afere bordel podnio ostavku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Županijska skupština Šibensako - kninske županije održana je danas uz online izjašnjavanje. Na njoj je danas većinom glasova podržan rebalan proračuna. Na sjednici  je bio i Toni Turčinov koji je nakon glasanja  podnio ostavku na vijećničko mjesto kako je i najavio nakon afere bordel.

Na temelju primljenih i uredno popunjenih obrazaca utvrđeno je da je u radu 12. sjednice sudjelovalo 29, od ukupno 38 vijećnika. Dnevni red od osam točaka usvojen je jednoglasno, a zbog ograničenih  tehničkih mogućnosti aktualni sat nije održan.

Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2022. godinu usvojen je uz 22  glasa „ZA“ i 7 glasova  „PROTIV“, kao i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Šibensko-kninske  županije za 2022. godinu.

Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata za 2021. godinu usvojen je uz 22 glasa „ZA“, 6 glasova „PROTIV“ i jednim suzdržanim.

Podsjetimo, 22. srpnja prijedlog rebalansa proračuna nije izglasan. Župan Marko Jelić je potom poručio vijećnicima da su odbijanjem glasali i protiv novčane pomoći ljudima kojima su u požaru na području  Rasline i Zatona izgorjele kuće, budući da je rebalansom predviđeno 500 tisuća kuna za one koji su stradali u tom području. Bilo je i onih koji su demonstrativno napustili sjednicu, poput Gorana Šimića s Jelićeve liste, a iz HDZ-a su poručili da oni "ne sudjeluju u vlasti i da se od njih se ne očekuje da prihvate  prijedloge vladajuće koalicije".

Nadalje, prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o minimalnim financijskim standardima, kriterijima i mjerilima za decentralizirano financiranje domova za starije i  nemoćne osobne na području Šibensko-kninske županije i raspodjeli  sredstava u 2022. godini usvojen je jednoglasno, jednako kao i Prijedlog I. Izmjena Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u školstvu Šibensko-kninske županije za 2022. godinu.

Jednoglasno je usvojen i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju pokroviteljstva nad sportskim natjecanjem „Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase IOM 2022.“, Rogoznica, kao i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju pokroviteljstva nad kazališnim  festivalom  „Good fest“ u Drnišu te Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti ravnatelju Opće bolnice  Šibensko-kninske županije za zaključivanje ugovora za nabavu.

Iz kategorije: Vijesti