Datum objave: 04. Kolovoz 2022

KNIN / General Ademi danas u Kninu predstavlja svoju knjigu „Samo istina” koju šibenski branitelji osporavaju i tvrde da je puna neistina.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umirovljeni general bojnik Hrvatske vojske Rahim Ademi danas će u 17 sati u dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna u Kninu promovira svoju knjigu “Samo istina”. Promociju njegove knjige u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja organizira Narodna knjižnica – Knin, a predstavit će je te o njenoj vrijednosti i istinitosti govoriti povjesničar prof. dr. sc. Josip Jurčević i komunikolog prof. Ante Nadomir Tadić Šutra.
Kao što je poznato knjigu „Samo istina” šibenski branitelji mjesecima osporavaju, a tvrdnjama generala Ademija o obrani Šibenika u rujnu 1991. godine, suprotstavljaju se argumentima, iskazima i vjerodostojnim dokumentima o čemu se general Ademi, usprkos žestini kritika i optužbi, nije očitovao. Šibenski branitelji, u gotovo 30 objava u kojima osporavaju tvrdnje generala Ademija, ukazuju na netočnost podataka koje iznosi i proizvoljnost interpretacija događaja bitnih za obranu Šibenika, upozoravaju da knjiga „Samo istina” nije istinita te da ne može i ne smije služiti kao izvor istine o Domovinskom ratu.

Iz kategorije: Vijesti