Datum objave: 01. Kolovoz 2022

JOŠKO VUKOVIĆ, DIREKTOR „ČEMPRESA”: Vrijeđa što sam u istoj kategoriji s ministrima i dužnosnicima. Ja sam prvenstveno zaposlenik, a tek onda direktor.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Joško Vuković, direktor komunalnog poduzeća „Čempresi”, podnio je zahtjev Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske, da uz direktorsku plaću, prima i naknade na koje imaju pravo zaposlenici, a on nema zato što su početkom ove godine direktori poduzeća svrstani u kategoriju dužnosnika kojima je prema Zakonu zabranjeno primat regres za godišnji odmor, božićnicu, jubilarne nagrada i ostale naknad.   On je u obrazloženju svog zahtjeva da mu se prizna status zaposlenika, dakle radnika "Čempresa" naveo da uz obnašanje dužnosti direktora obavlja i poslove zaposlenika; nosi pokojnike, radi na čišćenju groblja i obavlja druge poslove. Svoj je zahtjev potkrijepio dokumentima i fotografijama na kojima se vidi koje on poslove obavlja kao zaposlenik "Čempresa". 
U izjavi za „24 sata” Vuković kazao: -Nije mi do novca, ali vrijeđa me da sam u istoj kategoriji s ministrima i drugim dužnosnicima. Da sam se htio baviti politikom, ne bih bio ovdje gdje jesam. Tražim samo da mi se prizna da sam prvenstveno operativac i zaposlenik, a tek onda direktor.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je Vukovićev zahtjev da mu se uz status direktora-dužnosnika prizna status zaposlenika, ali mu je preporučilo da svoj statusmože riješiti aneksom ugovora kojim će mu biti priznato da uz posao direktora obavlja i druge poslove.

Izvori:
24 sata
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa RH 

Iz kategorije: Vijesti