Datum objave: 01. Kolovoz 2022

NAJBOLJI SU / Na listi 14 restorana u kojima će gosti sigurno biti zadovojni, čak pet je iz Šibensko - kninske županije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kilometarske kolone prema jugu očekivano su obilježile jedan od dva najprometnija vikenda u turističkoj sezoni. Restorani i konobe vesele se vojsci gostiju spremnih na barem jednu večer uložiti malo više novca u ozbiljan gastronomski doživljaj koji će pamtiti kad se vrate s mora, piše portal Kult Plave Kamenice. Napravili su listu od 14 restorana u Dalmaciji, za koje su, kako kažu, sigurni da će opravdati potrošeni novac, i da će gosti iz njih otići zadovoljni, premda katkad s grižnjom savjesti prema svojoj kreditnoj kartici. Među njima je čak restorana oz Šibensko – kninske županije.

Restorani su poredani po geografskom kriteriju, od sjevera prema jugu. Da smo se vodili kvalitativnm kriterijem, prvo bi mjesto ravnopravno dijelili Pelegrini, Dvor i Tian. Na listi je nekoliko novih imena, koja su u posljednje vrijeme obogatila dalmatinsku gastronomsku scenu, pišu.

2. Pelegrini, Šibenik

 I poslije toliko godina Pelegrini chefa Rudofa Štefana uzoran je primjer održivog, lokalnog i sezonskog fine dininga, s vjerojatno najboljim servisom na Jadranu i veoma zanimljivom, premda kaktad prelokalnom vinskom kartom (dalmatinski pjenušci nikome ne trebaju i zaista ih nema smisla gurati). Ambijent Pelegrinijeve terase, kraj Katedrale Svetog Jakova, apsolutno je čaroban.

3. Konoba Vinko, Konjevrate

Riječ je o možda najboljoj mesnoj konobi u Dalmaciji. Obavezno rezervirati. Konoba Vinko udaljena je samo petnaestak minuta vožnje od Šibenika.

4. Boba, Murter

 Restoran predsjednika  JRE-a Vjeke Bašića zabavan je, prepun stvarnog hedonizma, s nizom jako dobrih lokalnih, prije svega ribljih jela, s nešto lokalne janjetine i govedine, i sa ekstenzivnom listom šampanjaca.

5. Opat, Kornati

 Riblji restoran Ante Božikova, najboljeg Bašićeva prijatelja, prvi je uveo POS aparate na Kornate, što je samo po sebi povijesno postignuće. Opat redovito dobiva vrlo dobre do izvrsne recenzije gostiju koji plove Kornatima.

6. Fešta, Kornati

Fešta je luksuzni riblji restoran s mnogo živih jastoga, lijepim ambijentom i odličnom vinskom kartom.

Cijeli tekst pročitajte na Kult Plave Kamenice

Iz kategorije: Vijesti