Datum objave: 29. Srpanj 2022

VLADA ODOBRILA / Dana suglasnost za sklapanje ugovora o dogradnju gata Vrulje i izgradnji putničkog terminala

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Lučka uprava Šibenik dobila je od Vlade suglasnost za sklapanje ugovora o javnoj nabavi radova na dogradnji gata Vrulje te za gradnju nove zgrade pomorsko-putničkog terminala ukupne vrijednosti 56 milijuna kuna.

Nešto više od polovice tog iznosa osigurano je iz sredstava EU dok će ostatak, oko 22 milijuna kuna, financirati Lučka uprava.

"Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik za sklapanje ugovora o javnoj nabavi radova na dogradnji gata Vrulje – luka Šibenik – izgradnja zgrade pomorsko-putničkog terminala s uređenjem prometnih površina i instalacija iz obuhvata III. Faze.Također, donesena je i Odluka kojom se Lučkoj upravi Šibenik daje suglasnost za preuzimanje obveza za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za radove na dogradnji navedenog gata", priopćili su iz Vlade.

Naime, Lučka uprava Šibenik se dana 20. travnja 2022. godine obratila dopisom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture temeljem kojeg je Ministarstvu dostavljena Odluka o odabiru ponude u postupku javne nabave.

Na natječaj su se javile četiri tvrtke, a izabrana je "Minigradnja" iz Vodica. Nakon što izvođač krene s prvim radovima, sve bi trebalo biti gotovo u roku od 22 mjeseca.

Iz kategorije: Vijesti