Datum objave: 27. Srpanj 2022

PLIVANJE / Šibenski plivač Mauro Galić prvak Hrvatske u disciplini 100 metara leptir. Postigao je fantastičan rezultat; 1:01,81.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski plivač Mauro Galić, član PK „Šibenik”  novi je prvak Hrvatske u disciplini 100 leptir. On je do zlatnog odličja i titule prvaka došao na Prvenstvo Hrvatske za kadete koje je održano u Zagrebu na kojem je nastupilo 218 plivačica i plivača, a među kojima i 4 plivača Plivačkog kluba „Šibenik”. Najbolji šibenski plivači otplivali svoje najbolje rezultate, a briljirao je Mauro koji je nakon bronce na Prvenstvu Hrvatske u 25 metarskim bazenima bio najbrži. Postigao je fantastičan rezultat 1:01,81 i uvjerljivo osvojio zlato.
Mauro je bio izvrstan i u disciplini 200 m leptir u kojoj je svoj najbolji rezultat poboljšati za 7 sekundi i na cilj došao treći te tako uz zlatnu osvojio i brončanu medalju.
Niko Silov je nakon što mu je zacijelio lom ruke, nastupio je u pet disciplina i u svih pet otplivao svoje najbolje rezultate. Najbolju utrku je imao u disciplini 200 leđno u kojoj je završio na 11. mjestu s popravljenim osobnim rekordom za 6 sekundi.
Josip Silov je također nastupio u pet pojedinačnih disciplina u kojima je ostvario 4 osobna rekorda. Najbolji plasman imao je u disciplini 400 mješovito gdje je zauzeo 9. mjesto.
Luka Cvitan je nastupio u dvije prsne discipline i u obje popravio vremena s Regionalnog prvenstva na kojem je ostvario normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske. U disciplini 100 prsno zauzeo je 17. mjesto od 33 plivača koja su nastupila.

Foto: PK Šibenik 

Niko Silov 

Josip Silov 

Iz kategorije: Vijesti