Sidebar Menu

Datum objave: 25. Srpanj 2022

ŽELJKO BURIĆ, PREDSJEDNIK ŽO HDZ -a: Vladajuća koalicij nema vizije ni strategije što bi sa pozicijom koju je osvojila. Županijska vlast se polako, ali sigurno urušava.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Željko Burić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a reagirao je priopćenjem na prozivanje HDZ-a zbog nedonošenja rebalansa županijskog proračuna na protekloj sjednici Skupštine u Vodicama. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Neusvajanjem rebalansa Županijskog proračuna, posljednja, 11. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije pokazala je sve razmjere političke nemoći, nesklada i nesnalaženja aktualne koalicijske vlasti. U trenutku kada, umjesto sigurnog oslonca na šaroliku partnersku „konfiguraciju“ , vlastodršci od HDZ-a, svog glavnog političkog oponenta, kao posljednju slamku spasa traže podršku pri izglasavanju proračunskog rebalansa, jasno je da takva vlast  nema ni sadašnjosti, a kamo li budućnosti.

Dijagnosticiranje i podmetanje HDZ-a kao problema svih problema – krilatica koja je sadašnju neprirodnu i umjetnu koaliciju dovela na vlast, više nije trendi. Ne drži vodu. Jasno je kao dan da vladajuća koalicija nema ni vizije, ni strategije što bi sa pozicijom koju je osvojila. Svjedoci smo da se županijska vlast polako ali sigurno urušava.

U takvim okolnostima HDZ je, održavajući kvorum na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, pokazao političku odgovornost i ozbiljnost. Odbijajući podržati rebalans, pak, dao je do znanja da ga se ne može izmanipulirati i iskoristiti za održavanje župana na vlasti.

Teza da odbijanjem dizanja ruku za rebalans proračuna HDZ šteti opožarenim područjima i onemogućuje njihova obnova zlonamjerna je, paušaIna je i prozirna konstrukcija. Ne spominje se činjenica po kojoj je procjena štete na terenu pretpostavka svakog oblika pomoći opožarenom području Zatona i Rasline, a upravo na tome HDZ ustrajno radi želeći priskrbiti višestruko izdašniju i konkretniju pomoć pogođenim mjestima.

HDZ drži neprimjerenim da se ostrašćeni politički stavovi, isprike i prebacivanje odgovornosti na tuđa, odnosno naša pleća stave ispred potreba građana. Sadašnjoj vlasti možemo poručiti da samostalno izglasa rebalans proračuna ili da taj odgovorni posao prepuste onima koji će ga napraviti bolje, stručnije i kvalitetnije – zaključuje Željko Burić, predsjednik ŽO HDZ-a.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.