Datum objave: 25. Srpanj 2022

PRESSICA U SDP -u / Restović opleo po Buriću zbog poskupljenja vode, ali i po Petrini, Iris Ukić Kotarac i nekim vijećnicima sa županove liste

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tonći Restović, predsjednik GO SDP -a  sazvao je današnju press konferenciju zbog Odluke Vodovoda i odvodnje da cijenu vode povećaju za 20 do 30 posto, ali i zbog odnosa vladajućih u Županijskoj skupštini i seksističkog ispada predsjednika Skupštine Stipe Petrine prema njihovoj vijećnici Ivani Vučenović.Osudio je poskupljenje vode, jednako kao i način na koji je to priopćenu građanima.„Gradonačelnik Burić nije imao hrabrosti stati pred novinare i svim građanima objasniti zašto povećavaju cijenu vode nego su direktor Vodovoda i on to objavili u jednom tekstu u Slobodnoj Dalmaciji. To je nedopustivo,a još su gora objašnjenja zašto su to napravili. Pozivaju se na to da sve poskupljuje, da raste cijena energenata pa kao mora i voda. Pričaju o poskupljenju cijena građevinskog materijala koji zapravo u zadnje vrijeme pojeftinjuje. Smeta me što javna poduzeća poskupljuje svoje usluge koje su istodobno sve manje kvalitetne, ali izgleda da ćemo mi i dalje takve stravi doživljavati od koalicije suverenista i HDZ -a”,  objasnio je Restović koji zamjerava gradonačelniku što tu odluku nije prezentirao građanima,a nije o tome obavijestio, barem reda radi, gradske vijećnike.

Kada je riječ o županijskoj vlasti  Restović je jasno kazao da SDP podržava župana Marka Jelića i da će podržati i rebalans proračuna i budući proračun oko kojeg očekuje dogovor. Istodobno je  kritizirao ponašanje vijećnika NL Stipe Petrine i Liste Marka Jelića.
„Svjesni  smo činjenice da ova vlast dobro ne funkcionira, a najveći krivci su upravo te dvije liste koje imaju župana i dožupanicu. Očito je da ne surađuju niti ne komuniciraju. Ne mogu se oteti dojmu da zamjenica župana i neki vijećnici s Liste Marka Jelića sve što se događa koriste za svoju promociju i osobne probitke. Puno vremena troše na objave na Facebooku umjesto da se bave rješavanjem problema u Županiji. Unatoč tome podržavamo župana jer je to alternativa HDZ -u, a ne trebam podsjećati koliko je zla HDZ nanio ovoj županiji u dvadesetak godina vlasti i da smo po svemu bili među najgorima u Hrvatskoj”, istaknuo je  Restović. Kazao je  i kako je odlazak sa sjednice Županijske skupštine bio osobna odluka Joška Šupe i da stranka iza toga ne stoji.
„Joško Šupe i župan Jelić su među prvima, odmah nakon izbora počeli surađivati i razumijem ako je Šupe razočaran, ali to nema veze sa strankom. Opravdavam i izostanak kolege Klarina s te sjednice. On je  kao predsjednik ŽO SDP -a tog dana bio na svečanoj sjednici Općine Promina što je u redu jer se svi zaklinjemo kako moramo podržavati i naše zaleđe. Meni je čudno to što su baš na taj dan sazvali Županijsku skupštinu ne obazirući se na Općinu Promina, kao to je neka mala općina na čelu koje je član HDZ -a i to nas ne zanima. U svakom slučaju naši će vijećnici za desetak dana ili kada to bude podržati rebalans županijskog proračuna”, ustvrdio je Restović.
 
Osvrnuo se i na seksistički ispad Stipe Petrine na posljednjoj sjednici sjednice Županijske skupštine. „ To je bilo krajnje neprimjereno. Mogu samo zamisliti kako se ti ljudi inače ponašaju prema ženama u svakodnevnom životu kada se odnose tako javno prema kolegici vijećnici. Sada je jasno zašto se u Hrvatskoj smanjuju prava žena i zašto se vraćamo više desetljeća u prošlost, a jasno mi je zašto na nedavnom prosvjedu na šibenskoj Poljani u znak potpore gospođi Čavajdi i pravo žene na pobačaj nije bilo nikog od lokalnih političara osim nas iz SDP -a. Nadam se da je ovo bio zadnji takav ispad i da će se Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine i župan Jelić koji vodi ovu Županiji zbog toga javno ispričati”, kazao je Restović.
Na novinarsko pitanje da  nabroji konkretno što je to nova županijska vlast  napravila u više od godinu dana da zaslužuje potporu i može li alibi stalno biti bivša vlast HDZ -a  samo je ponovio kako je HDZ uništio Županiju i kako se nada da će ova vlast biti drukčija i pokazati da alternativa HDZ -u ipak postoji.
Iz kategorije: Vijesti