Sidebar Menu

Datum objave: 22. Srpanj 2022

STRUČNA ANALIZA / Zgarište nakon požara na zatonskom i raslinskom području veliko je oko 25 četvornih kilometara što je teško i pojmiti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Stručni tim Zavoda za upravljanje prirodnim resursima Oikona, napravio je analizu opožarenog područja koristeći satelitske snimke satelita Sentinel 2B. One pokazuju kako je požarom zahvaćena površina od gotovo 25 kilometara kvadratnih. Za usporedbu, radi se o površini većoj od otoka Vira ili Molata (oko 22 kilometra kvadratna), odnosno tek nešto manjoj od otoka Oliba (oko 26 kilometara kvadratnih), prenosi portal Zimo.hr.

Za Zagrepčane, to je otprilike površina gradske četvrti Črnomerec, odnosno površina samog gradskog naselja Split.

Teško je uopće pojmiti koliko je veliko područje kod Vodica i Zatona koje je zahvatio prošlotjedni požar. Možda je najbolje pogledati slike sa satelita.

Katastrofalan požar koji je prošli tjedan zahvatio šibensko područje i zaleđe Vodica i Zatona te je uzrokovao veliku materijalnu štetu, napokon je ugašen 18. srpnja, nakon šest dana intenzivne akcije naših hrabrih vatrogasaca, uz pomoć vojske, policije i civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.