Datum objave: 18. Srpanj 2022

TRAŽE SE POMOĆNICI U NASTAVI / Grad Šibenik objavio natječaj za 46 pomoćnika i jednog stručnog komunikacijskog posrednika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik kao korisnik, zajedno s osam partnerskih osnovnih škola provodi projekt 'Pomoćnici u nastavi 3' ukupne vrijednosti 1.902.675,60 kuna koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 1.617.724,26 kuna. Kroz provedbu spomenutog projekta, za četrdeset i jednog učenika s teškoćama u razvoju je osigurana podrška od strane 40 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno – obrazovni sustav što znači da je ostvaren specifičan cilj projekta.U sklopu tog projektnog prijedloga provodi se natječaj za slobodna radna mjesta 46 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Grada Šibenika i Internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Natječaj je otvoren od 13. srpnja 2022. godine i traje do 21. srpnja 2022. godine.

 Partneri na projektu su: OŠ Brodarica, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Meterize, OŠ Petra Krešimira IV., OŠ Tina Ujevića i OŠ Vidici. Novi projektni prijedlog „Pomoćnici u nastavi 4“ predan je na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza V.

Partneri na projektu su svih devet osnovnih škola čiji je osnivač Grad Šibenik. Ukupna planirana vrijednost projektnog prijedloga je 2.265.090,00 kuna. Čak 85 posto sredstava se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna RH dok se preostalih 15 posto sufinancira iz proračuna Grada Šibenika.

U sklopu ovog projektnog prijedloga provodi se natječaj za slobodna radna mjesta 46 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika. Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Grada Šibenika i Internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Natječaj je otvoren od 13. srpnja 2022. godine i traje do 21. srpnja 2022. godine.

Iz kategorije: Vijesti