Datum objave: 17. Srpanj 2022

VLAKOM PREMA JUGU / Sezonskim noćnim vlakom iz Osijeka u Šibenik za 150 kuna. Doplata za ležaj u spavaćem vagonu je 50 kuna, uključuje i ugostiteljsku uslugu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Putovanje traje dugo, ali se putuje noću i jeftino pa sve veći broj domaćih turista sa sjevera i istoka Hrvatske putuje na more starim dobrim vlakom. Karta Osijek – Šibenik košta povoljnih 150 kuna. Vlak ima i spavaći vagon. Doplata za ležaj je nevelikih 50 kuna, a uključuje i ugostiteljsku uslugu. Naravno putovanje do Šibenik uključuje presjedanje u Perkoviću jer nema izravnih vagona kao za Zadar i Split. Putovanje do Šibenika iz Slavonske Požege i Slavonskog Broda košta 140 kuna, iz Virovitice 130 kuna, a iz Zagreba 100 kuna.
Osim noćnog sezonskog vlaka Split – Zadar/Šibenik/Split, Hrvatske su željeznice uvele i sezonski dnevni vlak na relaciji Čakovec – Zagreb – Zadar/Šibenik/Split i obrnuto. Djeca i učenici voze se besplatno prema Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti