Sidebar Menu

Datum objave: 14. Srpanj 2022

AFERA "BORDEL" / Županijska SDP traži od Tonija Turčinova da dade ostavku i na mjesto načelnika Općime Murter - Kornati, a ne samo na mjesto županijskog vijećnika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon niza nespretnih objašnjenja o trošenju proračunskih sredstava načelnik općine Murter-Kornati jučer nas je počastio odlukom da se povuče iz javnosti te je dao ostavku na mandat u županijskoj skupštini! Kako se to jedan načelnik općine može povući iz javnosti i zašto samo ostavka na mandat u županijskoj skupštini, pita se u svom priopćenju za javnost Karlo Klarin. Predsjednik ŽO SDP -a Šibensko – kninske županije.

Ovim putem tražimo od načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova da se stvarno povuče iz javnosti i da ostavku na onu funkciju koju je zapravo oštetio, a to je funkcija općinskog načelnika i da nakon toga ode u političku mirovinu.

Podsjećamo da su i veće funkcije napuštane radi korištenja službenih kartica. Tako je 2015. godine ministrica Zlatar Violić napustila svoju funkciju ministrice kulture i nakon toga nestala iz javnosti.

Brine nas također i pitanje s kakvim to „potencijalnim gostima i domaćinima“ načelnik sastanči u bordelu u Austriji od jedan do tri ujutro te kako mu se desi da tri puta provuče krivu karticu?

Učinjenu proračunsku štetu načelnik je nevješto pokušao anulirati navodnim plaćanjem nekih drugih računa svojom karticom, umjesto vraćanja novca u proračun u istom iznosu, a kasnije zataškati i krivim knjiženjem stavki u proračunu što dovodi u pitanje zna li načelnik uopće upravljati proračunom, tj. da li svjesno krši zakon traženjem da se troškovi proračunskog novca krivo knjiže.

I na kraju šteta nije samo proračunska, već i moralna i politička. Razina ove afere je iznad obične pogreške, već je učinjen niz grešaka, a cilj je očito bio da se zataška gdje je načelnik bio, što je radio i čiji je novac trošio. Stoga bi jedini logični potez, umjesto ovih mazanja očiju o povlačenju iz javnosti i ostavki na vijećnička mjesta, bio odlazak s funkcije općinskog načelnika”, stoji u tom priopćenju.

FOTO : Hrvoslav Pavić, Rudinapress

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.