Datum objave: 11. Srpanj 2022

Najpozitivniji hrvatski političari: 1. Milanović, 2. Plenković - Najnegativniji hrvatski političari: 1. Plenković, 2. Milanović

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Predsjednik Republike Hrvatske i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković, najpozitivniji su, ali i najnegativniji hrvatski političari. Prema istraživanja CRO demoskopa, Milanović je sa 16,9 posto potpore prvi na listi najpozitivnijih, a Plenković je s 15,8 posto drugi. Na listi najnegativnijih je obrnuto, Plenković je prvi, a Milanović drugi s tim da ih puno više građana Hrvatske smatra negativcima nego pozitivcima. Najnegativnijim hrvatskim političarom premijera Plenkovića smatra čak 27 posto građana Hrvatske, a Milanovića 23,7 posto. Na trećem mjestu najnegativnijih hrvatskih političara je Milorad Pupovac kojeg takvim smatra 2,7 posto anketiranih. Bizarna situacija na prva dva mjesta doima se kao hrvatska verzija savršenog jedinstva različitosti, kao CRO jin i jang, a zapravo je zorna slika podijeljenosti hrvatskog društva odnosno, obzirom na pad broja stanovništva, hrvatske obiteljske zajednice.
Najnoviji rezultati istraživanja CRO demoskopa otkrivaju još neke hrvatske specifičnosti. Najveću potporu unatoč svim aferama, uhićenjima, korupcijskim aferama i ostalim nestašlucima i dalje ima HDZ. Štoviše rejting mu raste. Sada ima potporu odličnih 27,3 posto građana Hrvatske. Na drugom je mjestu, ali s golemim zaostatkom SDP sa 17,5 posto.
Na trećem je mjestu s 11,6 posto potpore politička platforma Možemo!. Četvrti je Most, kojeg podupire 8,4 posto ispitanika, a peti je Domovinski pokret s 5,5 posto. Nekada jake političke stranke HSS i HNS pale su na više nego skromnih 1 posto.

Iz kategorije: Vijesti