Sidebar Menu

Datum objave: 07. Srpanj 2022

Proširuje se dječji vrtić „Šibenski tići” koji je prije dvije godine bio kandidat za najljepši vrtić u Hrvatskoj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska gradska uprava namjerava proširiti kapacitete Dječjeg vrtića "Šibenski tići" Javne ustanove za predškolski odgoj "Smilje", koji je prije dvije godine bio kandidat za najljepši vrtić u Hrvatskoj te uz njega izgraditi i manju dvoranu za rekreaciju.
-Projekt proširenja kapaciteta Dječjeg vrtića „Šibenski tići”, izgradnju dva nova samostalna dnevna boravka, prijavili smo na prvi poziv Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravo prijavili proširenje kapaciteta. Maksimalni iznos koji možemo osvojiti je 2.448.000 kuna, a rezultat očekujemo do kraja godine. Izgradnja dvorane za rekreaciju predviđena je u drugoj fazi realizacije projekta - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika, Danijel Mileta. - Namjeravamo u prvoj fazi planira izgradnju novog, dodatnog objekta za dvije nove dječje skupine s vlastitim garderobama i sanitarnim čvorovima, te nužnim pratećim sadržajem poput garderobe za odgajatelje, čajnom kuhinjom, spremištem i strojarnicom, a u drugoj fazi izgradnju samostalne dvorane dimenzija površine za rekreaciju 12 x 12 metara kao višenamjenskog prostora sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima, uključujući onaj za djecu smanjene pokretljivosti, spremište rekvizita te kabinet s garderobom. Stari i novi dio vrtića bit će spojeni mostom. U okoliš će se smjestiti dječja igrališta i posadit će se tradicionalne mediteranske kulture i autohtono bilje. Ovo je nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju. Već na početku našeg prvog mandata izgradili smo dječji vrtić "Mali Mihovil" na Jamnjaku. Zatim smo obnovili dječji vrtić "Kućica" na Baldekinu, uredili okoliš dječjeg vrtića "Veslo" u Zatonu, centralni dječji vrtić "Vidici", te dječje vrtiće "Građa" i "Šibenski tići". U tijeku je završetak radova na novom centralnom dječjem vrtiću "Ljubica" u Crnici koji će moći primiti oko osamdesetoro djece. U ovu svrhu često osvajamo bespovratna sredstva fondova i mjerodavnih ministarstava poput Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ili Ministarstva graditeljstva, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, za što trebamo imati dobro pripremljenu građevinsku dokumentaciju, ali i dobro napisanu projektnu prijavu - zaključio je Mileta.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.