Sidebar Menu

Datum objave: 26. Lipanj 2022

SVJETSKI SUSRET OBITELJI / Okupili se šibenski bračni parovi koji su se vjenčali u crkvi sv. Frane

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uoči Desetog svjetskog susreta obitelji u Rim, u Šibeniku su se okupili bračni parovi koji su se u posljednjih osam godina vjenčani u crkvi sv. Frane. Njima su se pridružili i ostali vjernici te su zajedno na svetoj misi molili molitvu za obitelj, a potom su se zadržali u zajedništvu s redovnicima drevnog šibenskog samostana koji su ih ponudili osvježenjem i razgovorom.
Tradicija Svjetskih susreta obitelji započela je 1994. godine koju su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a na poticaj pape Ivana Pavla II. istodobno se slavila i Godina obitelji. Prvi Svjetski susret obitelji održan je u Rimu, 8. i 9. listopada 1994. godine, a od tada se Susreti kao uvod u Međunarodni teološko-pastoralni kongres, održavaju svake tri godine na različitim mjestima u svijetu. Papa Franjo je na petu godišnjicu objave pobudnice o ljubavi u obitelji, proglasio Godinu Obitelji Amoris Laetitia koja traje od blagdana sv. Josipa 2021. do 10. svjetskog susreta obitelji u Rimu u lipnju 2022. godine. Tim povodom su tijekom došašća 2021. godine u samostanu sv. Frane održavane tribine i predavanja za obitelji koja je pripremao i predvodio župnik župe sv. Petra – Vidici i povjerenik za brak i obitelj u šibenskoj biskupiji fra Željko Klarić.

Foto: Šibenska biskupija 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.