Datum objave: 13. Lipanj 2022

JELIĆEV FAJT S MINISTARSTVOM TURIZMA / Župan odbio provesti nalog o poništenju izbora Krešimira Šakića za direktora županijske TZ, uložio prigovor

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Marko Jelić, šibensko – kninski župan, u funkciji direktora županije turističke zajednice neće postupiti prema nalogu Ministarstva turizma i poništiti izbor Krešimira Šakića za direktora te turističke zajednice već je na to rješenje  uložio  prigovor.

„To je moja odluka kao direktora TZ Šibensko – kninske županije. Turističko vijeće o tome nije odlučivalo već je to primilo na znanje. Ja sam uputio  prigovor kao ovlaštena osoba”, kazao nam je u telefonskom razgovoru.
Župan je, nakon što je dobio to rješenje, bio najavio konferenciju za novinare o, kako je kazao,  stranačkom kadroviranju, klijentelizmu i takvim stvarima, ali je od toga za sada odustao.
„Ne želim dizati tenzije dok ne iskoristimo sve pravne lijekove”, objasnio je. 
  Ministarstvo turizma navlažilo je  Turističkom vijeću Turističke zajednice Šibensko – kninske županije da poništi odluku o izboru Krešimira Šakića za direktora te turističke zajednice i da postupak izbora vrate do točke kada se svi prijavljeni kandidati pozivaju da predstave svoj plan rada s tim da ovog puta u to moraju uključiti i kandidatkinju Jelenu Obratov. 
„Nalaže se Turističkom vijeću da sazovu sjednicu na kojoj će biti svi prijavljeni kandidati uključujući i gospođu Jelenu Obratov koja će sa svim ostalim kandidatima imati priliku izložiti svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada Turističke zajednice Šibensko  kninske županije, a Turističko vijeće će  nakon toga donijeti odluku o izboru direktora/ice te turističke zajednice”, stoji u rom Rješenju.
 
Kao što je poznato, Jelena Obratov nije uzeta u obzir kao kandidatkinja u izboru za direktora/ icu TZ Šibensko – kninske županije  jer nije popisala priloženi program rada, a u natječaju je stajalo da svi dokumenti moraju biti potpisani što inače nije obveza već su to dodali oni koji su raspisali taj drugi, ponovljeni natječaj. Jelena Obratov je odmah zatražila mišljenje Ministarstva turizma koje se očitovalo o tome da to ne može biti razlog da ju ss isključi, ali župan dr.sc. Marko Jelić koji je predsjednik županijske turističke zajednice to nije uvažio već se pozvao  na mišljenje svojih dvoje pravnika.
Iz kategorije: Vijesti