Datum objave: 09. Lipanj 2022

PROJEKT BATIŽELE / Mario Kovač pitao je li Zekanović glavni lobist, a gradonačelnik promatrač, a iznesene su i neke novosti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska vlada odučila je da projekte Batižele u Šibeniku bude prvi investicijski prioritet u državi, priopćio je danas, na sjednici Gradskog vijeća  Grada Šibenika novu informaciju koju je doznao prije nekoliko dana u razgovoru s čelnim ljudima Ministarstva  državne imovine. Pitanje vezano za provođenje projekta Batižele I an ovom aktualnom satu sjednice GV Grada Šibenika potaknuo je vijećnik Domovinskog pokreta Mario Kovač.  

“Kako je moguće da vi gradonačelniče kažete da ne znate tko su zainteresirani ulagači na područje TEF -a ,a  Hrvoje Zekanović na javnoj televiziji u emisiji “Otvoreno” spominje arapske investitore. Znači li to da je on glavni lovac na investitore, a vi samo promatrač kako to doživljava dio javnosti.
 
Gradonačelnik Burić je odgovorio kako nije  gledao tu emisiju  “Otvoreno”. “Hrvoje Zekanović je saborski zastupnik i nije predstavljao Grad Šibenik. Desetci potencijalnih investitora se javlja za projekt Batižele, a ja ih ne pamtim. Projekt će biti predstavljen na najvećem sajmu investitora u Cannesu. Vlada je projekt Batižele stavila kao prvi projekt u državi. To je projekt budućnosti grada Šibenika i u njemu sigurno nećemo pogriješiti”, istaknuo je. 
Nina Kursar, direktorica tvrtke “Batižele” objasnila je kako je nastavljena suradnja s Europskom bankom za obnovu  razvoj u raspisivanju međunarodnog natječaja za izbor investitora. 
“Proveli su natječaj za izbor konzultanata koji bi pružili stručne usluge kod raspisivanja natječaja. Oni su odabrani I bit će s njima potpisan ugovor. Projektni zadatak bi trebao biti riješen  za 36 tjedana što obuhvaća raspisivanje međunarodnog javnog natječaja i izbor investitora. Imena onih koji se jave na natječaj nećemo objavljivati da ne ugrozimo ovaj projekt", dodala je.
Iz kategorije: Vijesti