Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2022

MEGAPLAĆA / Najveću plaću u Hrvatskoj - 778 670 kuna mjesečno primaju zaposlenici tvrtke iz Splita koja održava LNG terminal na Krku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ne nije riječ o dobitku na Eurojackpotu nego o službenom podatku kojeg je objavila FINA, zaposlenici tvrtke „Golar viking management” iz Splita, hprimaju plaće od 778 670 kuna mjesečno, odnosno oko 9 500 000 kuna godišnje. Tvrtka „Golar viking management” prema dostupnim podacima ima dva zaposlenika, a glavni njen posao je operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku.
Postojeći LNG terminal na Krku u naravi je tanker koji se, dok ga norveška tvrtka „Golar Power“ nije preuredila u FSRU brod, zvao - „Golar Viking“. Prenamjena je koštala je oko 160 milijuna eura. Na plutajući LNG terminal prekrcava se ukapljeni prirodni plin te se odatle nakon pretvaranja u plinovito stanje pušta u plinovod. Te procese nadziru dva zaposlenika tvrtke „Golar viking managment” i za taj posao primaju neto plaću od malo više od 100 000 eura mjesečno.
TvrtkaGolar viking management” prošle je godine poslovala ekstremno uspješno. Ostvarila je ukupni prihod od 85 300 000, što je čak 5303 posto više nego 2020. godine.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.