Datum objave: 06. Lipanj 2022

KOMERCIJALIZACIJA BAŠTINE / Gradska uprava je trg ispred katedrale i prostor u Gradskoj vijećnici iznajmila za 45 000 kuna, bit će još dva događanja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prostor od spomenika Jurju Dalmatincu do kraja Trga republike, odnosno trga između šibenske katedrale i Gradske vijećnice te prostor u vijećnici, na kojem je u subotu, 4. lipnja održan party s inozemnim sudionicima, uglavnom Malezijcima , tvrtki INATOURSU DMC- Demaco d.o.o. iz Dugopolja dao je u zakup Upravni odjel za upravljanje gradskom imovinom Grada Šibenika temeljem Odluke Komisije za provedbu natječaja za raspolaganje nekretninama, kako su danas, na naš upit odgovorili iz gradske uprave. To je prvo od tri događanja koji će biti organizirani na tom prostoru do rujna ove godine.
“Odobreno im je zauzimanje i korištenje javne gradske površine u svrhu organizacije projekta Young Living ( SAD) na dane 4.lipnja, 12. lipnja i 18. rujna 2022g. od 20 do 22 sata.Navedeni se obvezuje dodijeljenu površinu držati urednom te osigurati koridor, slobodan prostor od strane Obale palih omladinaca prema Pelegriniju, kao i prolaz od Ulice kralja Tomislava prema Gradskim vratima, uz zgradu katedrale za nesmetan prolaz građanima”, stoji u tom odobrenju.
Grad Šibenik je to naplatio 45 000 kuna.
Mnogu građani nisu baš skloni takvoj komercijalizaciji tog atraktivnom prostora, jednog od najljepših renesansnih trgova u Europi koji se nalazi između katedrale, koja je pod zaštitom UNESCO -a povijesne zgrade Gradske vijećnice ,a kojim se dok traju takva događanje ne može prolaziti.

“Kada javni prostor poput pulske Arene ili trga ispred katedrale daš u rentu, onda obično postoji niz uvjeta i propisa koje osoba koja renta prostor treba zadovoljiti da bi ga koristila i postoji osoba zadužena za to da isprati jesu li uvjeti poštivani. To je minimum, inače ekipa donese plastični limun i nabije ga na ulaz od katedrale, na katedrali se projiciraju mjehurići, a ekipa sjedi na klupama za narodne fešte. Što više fotki s ovog eventa pogledam, to mi je jasnije da nemamo pojma o životu. Nadam se da će ovo biti ozbiljna tema gradskog vijeća”, napisala je an svom Facebook profilu šibenska aktivistkinja Maja Šintić.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3