Datum objave: 02. Lipanj 2022

GOSPODARSTVO / Poduzetnici Šibensko – kninske županije prebrodili krizu iz 2020. i ostvarili značajnu dobit.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poduzetnici Zagrebačke, Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije ostvarili su najveću dobit u 2021. godini i trenutno su lokomotive hrvatskog gospodarstva. Poduzetnici Šibensko – kninske županije nisu pri vrhu nacionalne tablice, ali i oni su bili uspješni. Iz aktualnih gospodarskih pokazatelja poduzetnici Šibensko – kninske županije prevladali su krizu u koju su zapali 2020. godine kada su poslovali s gubicima te su prošle godine ostvarili značajnu dobit. Pozitivno su poslovali i poduzetnici Istarske i Dubrovačko – neretvanske županije koji su 2020. godine također poslovali s gubicima. Te tri županije koje su 2020. godine gospodarski jedva preživjele, lani su ostvarile dobit od 2,6 milijardi kuna.

Dominantan utjecaj na rezultate poslovanja Hrvatske imaju poduzetnici sa sjedištem u Gradu Zagrebu, čemu su najviše pridonijelo uspješno poslovanje INA-e HEP-a, Plive, Fortenova i Hrvatskog Telekoma.
Zahvaljujući uspješnom poslovanju u 2021. godine na drugo mjesto po ostvarenoj dobiti u Hrvatskoj iskočila je Splitsko – dalmatinska županija, a slijede
Primorsko - goranska, Osječko-baranjska i Istarska županija.

Iz kategorije: Vijesti