Datum objave: 01. Lipanj 2022

DEMANTIJ: JOLLY AUTO LINE tvrdi da se stečajna upraviteljica oglušila na poziv za preuzimanje imevine Autolinea

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog još jednog teksta koji je portal Šibenik News prenio s portala Telegram.hr Josip Stojanović i društvo JOLLY AUTO LINE d.o.o.,  odnosno njihov odvjetnik Josip Tomas traže ispravak netočnih informacija pozivajući se na Zakon o medijima. Riječ je o tekstu objavljenom pod naslovom: PRENOSIMO / Stečajna upraviteljica Autolinea žali s eda im tvrtka Josipa Stojanovića Jollija ne vraća vrijednu opremu. 

U predmetnom članku ponovo je naveden naslov koji sugerira da je g.Josip Stojanović osobno stekao pokretnine velike vrijednosti, a u samom tekstu je iznijeta informacija da trgovačko društvo u vlasništvu Josipa Stojanovića odnosno da društvo JOLLY AUTO LINE d.o.o. nije vratilo pokretnine koje su predmet sporova. Isto tako u spornom članku je prenesena navodna izjava stečajne upraviteljice društva AUTOline d.o.o. u stečaju, gospođe Marije Vujčić Turkulin: ‘Izgleda da ćemo morati pokrenuti nove postupke jer je dino što možemo je nastupati sa sudskim ovršiteljem’. Upravo suprotno, društvo JOLLY AUTO LINE d.o.o je stečajnu upraviteljicu društva AUTOline d.o.o, kao i punomoćnicu tog društva, u više navrata usmenim, ali i pisanim putem (dopisima od dana 01.03.2022., 17.03.2022., 31.03.2022. i 28.04.2022.) pozivalo na preuzimanje predmetnih pokretnina, ali je se na svaki takav poziv društvo AUTOline d.o.o u stečaju oglušilo.

Slijedom iznesenog, ovime g. Josip Stojanović i društvo JOLLY AUTO LINE d.o.o zahtijevaju da sukladno članku 40. u vezi sa člankom 21., 22. i 23. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11, 81/13) ovaj ispravak u cijelosti objavite na početnoj stranici portala Šibenski Portal.’, piše odvjetnik Tomas.

Podsjetimo,  portal prenio je presudu prema kojima je Jolly iz stečaja Autolinea uzeo vrijednu opremu i dijelove, te ih je posrnula autokompanija, koju je nekoć vodio Milorad Radovanović Braco, morala vraćati sudskim putem. Telegramu se pozvao na stečajnu upraviteljicu, koja im je navodno kazala kako ništa od otuđene imovine još nije vraćeno, a Šibenik News je prenio njihov tekst 2.svibnja.

Iz kategorije: Vijesti