Datum objave: 30. Svibanj 2022

KRAJ POTRAGE / Uočeni kod Rakovice dijelovi zrakoplova Cessna koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dijelovi zrakoplova Cessna koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku danas su pronađeni na području Broćanca kod Rakovice, rekao je glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin. Prema neslužbenim podacima, dronom je uočen rep, krilo i kabina zrakoplova.

 U avionu su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko.

Na teren je krenuo i glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin, iako kaže da za Odjel za istrage zrakoplovnih nesreća, koji djeluje u okviru Agencije za istraživanje nesreća u zračnim, pomorskom i željezničkom prometu (AIN), nema nekog posla dok nestali zrakoplov ne bude pronađen.

Petrin je rekao da potraga ide dobro iako još nije pronađen nestali zrakoplov, napominjući da HGSS nakon noći provedene u potrazi od jutros radi pojačanim intenzitetom. No uvjeti su toliko teški da se helikopteri ne mogu podići, a ni dronovi nisu od pomoći, rekao je Petrin.

Nije neobično, po njegovim riječima, da potraga potraje neko vrijeme, te to nije pokazatelj da išta radimo drugačije nego naprednije zemlje. Objasnio je da prema uobičajenoj praksi tek kada zrakoplov bude pronađen istražitelji izlaze na teren kako bi se utvrdio uzrok nesreće, prenosi Index.

FOTO: Facebook HGSS

 

Iz kategorije: Vijesti