Datum objave: 30. Svibanj 2022

POTRAGA / Još se ništa ne zna o Cesni koja je nestala na području između Rakovice i Slunja s četvero putnika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Još uvijek traje potraga za Cessnom koja je nestala na području između Rakovice i Slunja. U letjelici su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko. Na terenu su policija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja

Dronovi su letjeli noćas do 3.30 – 4 ujutro, bila je magla i nije se ništa vidjelo, ni termo kamere nisu mogle ništa snimiti', rekao je pročelnik HGSS-a Darko Granić za N1.

Helikopter nisu dizali jer su meteorološki uvjeti bili loši 'da bi bilo suludo dignuti helikopter, a ni danas nije puno bolje, rekao je. 'Nadamo se ljepšem vremenu tijekom dana i da ćemo moći odraditi posao kako treba', rekao je Granić, dodavši da ljudi teško percipiraju koliko je teško pronaći nešto na tako velikom području.

U potragu je jutros uključeno oko 200 ljudi. Avion traže članovi HGSS-a, policija, lovci, lokalno stanovništvo. Vidljivost je i dalje loša.

Sinoć iza 20 sati došli su i prijatelji jednog od putnika. HGSS-ovi operativci prihvatili su ih u lovačkoj kući uz koju se nalazi šator iz koje se provodi cijela potraga. Nakon što su otišli, HGSS je pokušao locirati mobitel jednog od putnika, ali bezuspješno. Na teren je stigla i civilna zaštita, a vremenski uvjeti su izrazito loši - cijelo vrijeme pada kiša, a i magla je, javlja HRT.

FOTO: Facebook HGSS

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: