Datum objave: 27. Svibanj 2022

RECIKLIRANJE STARE IDEJE / Sabor prihvatio amandman šibenskih zastupnika o budućoj zračnoj luci "Srce Dalmacije"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Vladajuća većina zastupnika Hrvatskog sabor prihvatila je danas amandman koji su podnijeli Branka Juričev Martinčev (HDZ) Josip Begonja (HDZ), nezavisni Hrvoje Zekanović i Franko Vidović (Socijaldemokrati) da se 200.000 kuna osigura za izradu idejnog rješenja u svrhu izrade Studije utjecaja na okoliš za izgradnju zračne luke Srce Dalmacije (Drniš/Šibenik).

Tu je desetljećima stari ideju iz ladice izvukao Hrvoje Zekanović, tada kandidata HRAST -a na izborima 2017. godine kada je održao konferenciju za novinare na Pokrovniku založivši se za izradu dokumentacije za gradnju aerodroma na tom području ili negdje drugdje u blizini Šibenika.Tu je ideju prezentirao ponovno kao Suverenist, na lokalnim izborima koji su održani lani.

Ideja gradnje aerodroma na Pokrovniku nastala još prije pedesetak godina. Ni nikada nije realizirana iako je svojevrsno osnovano poduzeče „Aerodrom Pokrovnik” jer se shvatiulo da ta ideja nije opravdana, da je štetna za okoliš i da je neodrživa jer s eu blizini Šibenika nalaze dva aerodroma – Trogir i Zemenunik.

 

Za razliku od toga amandmana većina od 70 amandmana koji su na rebalans proračuna dali oprbeni zastupnici je odbijena. Hrvatski sabor u petak je većinom glasova donio rebalans državnog proračuna za ovu godinu, kojim se proračunski prihodi povećavaju za 6,6 milijardi kuna, a rashodi za 10,9 milijardi

Iz kategorije: Vijesti