Datum objave: 26. Svibanj 2022

20 GODINA ŠIBENSKIH LUCA /Delegacija Lions kluba Luca na primanju kod gradonačelnika Burića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas delegaciju ženskog Lions kluba Luca u povodu 20. godišnjice proslave humanitarnog djelovanja na području grada Šibenika.

Predsjednica tog kluba Martina Markov, članica Olivera Vapska i tajnica Tatjana Jukić, predstavile su gradonačelniku Buriću organizaciju, ostvarene rezultate u proteklom razdoblju, program obilježavanja godišnjice te planove za buduće razdoblje.

Zahvalile su se na izvrsnoj suradnji s Gradom Šibenikom, a napomenule su i kako imaju odlične odnose s muškim dijelom Lions kluba, ali i Rotary klubom s kojima nerijetko zajednički organiziraju humanitarne akcije.

Čestitam vam na 20 godina uspješnog djelovanja, na nesebičnom davanju sebe kako biste pomogle drugima i na velikom broju akcija koje ste odradile“, poručio je gradonačelnik Burić dodavši kako će im Grad Šibenik i u budućnosti biti potpora.

Članice Lions kluba Luca u svojoj 20-godišnjoj povijesti su, među ostalim, pomagale djeci dijabetičarima, angažirale se oko prikupljanja pomoći obiteljima poginulih vatrogasaca na Kornatima, davale pomoć udruzi za terapijsko jahanje „Pegazus“ i udruzi za promicanje inkluzije. Organizirale su tri edukativna, stručna predavanja – o prevenciji raka dojke, o prevenciji glaukoma te o povijesti grada Šibenika.

Nadalje, nabavile su aparat za korekciju govora namijenjen djeci u Dječjem vrtiću „Jutro“, kupile elektrostimulator za oboljele od multiple skleroze, organizirale pomoć djeci i roditeljima, žrtvama eksplozivnih naprava zaostalima nakon Domovinskog rata.

Članice ovog kluba pokrenule su veliki projekt obnove Šubićevca pod nazivom „Vratimo stari sjaj Šubićevcu“ te su uredile i financirale dječje igralište prigodnim rekvizitima. Pomagale su dvije obitelji iz Petrinje, kojima je bila potrebna pomoć nakon razornog potresa, a također su pomagale i izbjeglicama iz Ukrajine.

Iz kategorije: Vijesti