Datum objave: 24. Svibanj 2022

ZA ŠIBENSKU IZVRSNOST /Rotary klub Šibenik nagradio nadarene maturante u akciji koju provode više od 20 godina

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rotary klub Šibenik, koji tradicionalno provodi akciju ‘Za šibensku izvrsnost’ kojom pomaže nadarene sugrađane, većinom mlade koji se pripremaju za neki od odabranih studija u kategoriji u kojoj su se se pokazali kao izvrsniove je godine nagradio troje šibenskih srednjoškolaca za ostvaren izvrstan uspjeh na županijskom natjecanju. To su Kristijan Šarac koji je na županijskom natjecanju iz fizike osvojio prvo mjesto, Kristijan Sladoljev Tumpor iz Medicinske Škole, koji je na međužupanijskom natjecanju za fizioterapeutske tehničare osvojio prvo mjesto te osigurao nastup na državnom WorldSkills i Ema Kokot iz Gimnazije Antuna Vrančića koja je na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika osvojila prvo mjesto te je pozvana na državno natjecanje iz talijanskog jezika.

Prilikom provođenja akcije i ocjenjivanja izvrsnosti ideja vodilja je bila da se nagrade isključivo maturanti koji su na natjecanjima unutar naše županije pokazali izvrstan uspjeh u kategorijama u kojima se natječu. Svi oni su između ostalih pozvani i na državna natjecanja u kojima su već do sada pokazali svoja znanja te će nadamo se pronaći svoj put i upisati željeni studij. Financijska potpora od strane Rotary kluba bit će im samo mali vjetar u leđa u ostvarivanju njihovih namjera i želja”, kaže Robert Paro Vidulin, predsjednik RC Šibenik 2021/2022.

Jedna od najdugovječnijih akcija Rotary kluba Šibenik „Za šibensku izvrsnost“ ove je godine provedena interno među članovima kluba i financirana ie isključivo iz budžeta Rotary kluba. Otkako je 1999. godine u Šibeniku ponovno osnovan Rotary klub ova akcija se provodi kako bi se financijski pomoglo nadarenim učenicima iz Šibensko – kninske županije. Među nagrađivanim učenicima i stipendistima Rotary kluba su i neke poznate osobe iz današnjeg javnog života. Nagrađeni su i učenici Tehničke škole, Strukovne škole, 4 studenta glume HNK Šibenik, stipendiran je student treće godine Studija geografije, dvojica talentiranih betinskih jedriličara, mikrobitovima su opremljene knjižnice u Skradinu i Drnišu, kupljeno je violončelo za talentiranog tišnjanskog učenika glazbene škole ...


Iz kategorije: Vijesti