Datum objave: 24. Svibanj 2022

DEGUSTACIJA / Svi putovi u petak vode u Drniš na Festival drniškog merlota

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ljubitelji dobre čaše vine ovoga petka dolaze ne svoje jer na rasporedu je Festival drniškog merlota, kojeg u suradnji s lokalnim proizvođačima organizira Turistička zajednica Grada Drniša. Za široku lepezu različitih vina pobrinut će se lokalni vinari pa će tako svoja vina izložiti Vizzulin wine, Vinarija Skelin, OPG Jadranka Grcić, Vinarija Džapo, Ško vina, Agroturizam Duvančić, Vinoplod vinarija Šibenik i Dalmacijavino. Uz vrhunsko vino poželjno je nešto prezalogajiti, za što će se pobrinuti Udruga proizvođača drniškog pršuta - Drniški pršut.

Osim dobre kapljice, posjetitelje na festivalu koji se održava 27. i 28. svibnja, očekuje i niz zanimljivih predavanja na teme: Zašto je dobro umjereno piti vino uz jelo, Posebnosti drniškog merlota i njegova vrijednost, Načini modernog brendiranja proizvoda te Predavanje HBOR-a.   

Za dobru atmosferu i muzičke taktove pobrinut će se drniški MoonlightBandkao i zvukovi gitare i tanga, a umjetnika u sebi posjetitelji mogu otkriti na radioniciWine&Art, koju će voditi slikarica Kristina Urem.

Ulaz na festival je besplatan, a sva vina moći će se kušati na čaše, za što je potrebno kupiti kupone i unajmiti staklenu čašu po cijeni od 50 kuna. U cijenu je uključena kaucija za čašu (20 kuna) i degustacija vina (30 kuna), a cijene svih vina biti će promotivne. Radno vrijeme festivala je od 17 sati do ponoći. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti