Datum objave: 22. Svibanj 2022

MORE / Velika ekološko edukativna akcija „MoRE” Lions cluba Šibenik posvećena štetnosti mikroplastike na morske i ljudske organizme

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Lions club Šibenik organizirao je veliku ekološko – edukativnu akciju „MoRE” u povodu Europskog dana mora. U ovoj vrijednoj akciji sudjelovalo je 110 članova Lions cluba Šibenik, učenici osnovnih škola iz Šibensko-kninske županije, korisnici Centra za inkluziju Šibenik i mlađe košarkašice KK Šibenik. Akcija je počela u Kući umjetnosti Arsen sa stručnim predavanjem o štetnosti mikroplastike na morske i ljudske organizme, a potom se krenulo na Martinsku gdje su sudionici akcije očistiti tamošnju plažu. Nakon čišćenja plaže slijedila je edukativna plovidba uz stručno vođenje kroz Kanal svetog Ante do Tvrđave svetog Nikole, Srime, Vodica te otoka Prvića i Zlarina. MoRE je edukativno-ekološka akcija koju Lions klub Šibenik provodi već treći put. U prethodnim akcijama sudjelovalo je više od 200 gostiju iz Hrvatske te Slovenije, BiH, Belgije, Švicarske i Njemačka. Akcija je jedinstvena u hrvatskim okvirima i u okvirima Lions Distrikta 126 Hrvatska koji okuplja više od 1200 članova udruženih u 60 klubova.

Ekološko-edukativna akcija MoRE u Lions klubu Šibenik zamišljena je i osmišljena kao kampanja podizanja svijesti – kako kod odraslih, tako i kod naših najmlađih, u zaštiti našeg podmorja i obalnog pojasa.

Humanitarna organizacija Lions klub Šibenik osnovana je 1999. godine i od tada do danas neprekidno djeluje, a u 23 godine postojanja osigurala je višemilijunsku potporu onima kojima je pomoć potrebna. Aktivnosti Lionsa Hrvatske, pa tako i Lions kluba Šibenik imaju strogo humanitarni karakter i usmjerene su na pet područja: borba protiv sljepoće, protiv dijabetesa, protiv gladi, protiv karcinoma kod djece i zaštita okoliša. 

Iz kategorije: Vijesti