Sidebar Menu

Datum objave: 18. Svi 2022

PIDOĆE & DEBIT SE VOLE / Manifestacija koje je već prvu godinu osvojila srca posjetitelja bit će održana u Šibeniku 11. lipnja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Manifestacija „Pidoća & Debit se vole” održat će se u Šibeniku i ove godine i to 11. lipnja, u organizaciji turističkih zajdnica Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika. Lani je okupila velik broj posjetitelja i dobila odlične ocijene.

Jučer je ta manifestacija održana u Zagrebu, u dvorištu vinoteke Vintesa.

Tri vinarije iz Šibenika i okolice predstavile su svoje debite i još nekoliko odabranih vina autohtonih sorti. Uz vina vinarije Sladić, Testament i Vinoplod degustirale su se i pidoće iz šibenskog kanala, koje su idelan partner debitu. Bio je to dobar uvod za glavno događanje u Šibeniku.

Za razliku od ograničenog broja sudionika u Zagrebu, šibenska manifestacija okupiti će puno više vinara koji proizvode debit, a restorani će pripremiti više različitih jela na temu dagnji ili pidoća, kako ih domaći ljudi nazivaju.

Proljeće je vrijeme kada ii pidoće i debir sazrijevaju. Tada meso u ljušturi pidoće počinje bujati, a u isto vrijeme mladi i lepršavi debit spreman je za izlazak iz podruma. Kada se sretnu i sljube na vašem nepcu oni postaju savršeni par i tada shvatite ono što vam želimo reći - Pidoća & Debit se vole”, kažu organizatori.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.