Datum objave: 17. Svibanj 2022

ZVIŽDAČICA ĐEREK PISALA ŽUPANU: Otpuštati Zlatku Kundid koja je radila sve kako treba apsurdno je i nehumano!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Maja Đerek, trenutačno najpoznatija hrvatska "zviždačica", koja je u rujnu 2020. godine dobila otkaz u Državnim nekretninama obratila se dr.sc  Marku Jeliću, šibensko – kninskom županu u vezi SA slučajem mr.sc. Zlatke Kundid koja je, iako je među najobrazovanijim zaposlenicima županijske uprave I unatoč tomu što je za svoj rad dobivala stalno visoke ocijene jedina ostala eraspoređena nakon preustroja I prijeti joj otkaz. Moli ga da još jednom preispitaju tu odluku.  Reagirala je u ime Udruge za zaštitu prijavitelja nepravilnosti.

 “Ovim putem apeliram da još jednom sagledate slučaj gđe Kundid, kao osobe koja dugo godina radi za Šibensko- kninsku županiju, koja u istom razdoblju nikada nije ocijenjena negativno i koja je čak, u cilju da ispravi i poboljša način rada i funkcioniranja u svom odjelu, prijavila nepravilnosti, Apsurdno je to što gđa Zlatka Kundid jedina nije  dobila rješenje o rasporedu, s obrazloženjem da za nju nema radnog mjesta. Svi znamo kako se godinama zapošljavalo i zapošljava u upravnim tijelima jedinica lokalne uprave i samouprave te svi znamo da postoje lokalni službenici koji ne rade dobro svoj posao, kao i što svi znamo kako se donose odluke o unutarnjem radu (sistematizacije radnih mjesta). No, "otpuštati" ženu koja je napravila sve kako treba, koja godinama radi u Šibensko- kninskoj županiji i koja uz to još sama vodi brigu o bolesnoj majci, je ne samo apsurdno i nego i nehumano. Smatram da Šibensko - kninskoj županiji ne treba negativni publicitet u novinama, s obzirom na to da je novo vodstvo trebalo i obećalo krenuti drugim putem od svojih prethodnika.Stoga apeliram da razmislite i preispitate svoje odluke vezano za gđu Kundid s logičke, pravne i humane strane pa ćete vjerojatno doći do drukčijeg zaključka”, stoji u tom pismu županu Jeliću.
Župan Jelić sve vrijeme pokušava objasniti da je  Zlatka Kundid ostala neraspoređena jer su  dvije pročelnice i  Upravnog odjela za prosvjetu, sport i znanost u kojem je Zlatka Kundid radila do sada te Upravnog odjela za zdravstvu u kojem je provela najveći dio svog raDnog vijeka u županijskoj upravi kazale da za nju nema mjesta u tim odjelima. To baš nije uvjerljivo jer poznato je da je Županova riječ zadnja i da mu se pročelnice sigurno neće suprotstaviti.
Poznato je da je  podžupanica Iris Ukić Kotarac proteklih mjeseci pokušala spriječiti to da Zlatka Kundid ostane neraspoređena te da je tražila da ju se premjesti   Ured župana i dodjeli njoj i podžupanu Vukmiroviću kao poslovna tajnica što bi im bilo od velike pomoći, ali pročelnica tog odjela također to nije prihvatila.
 Agonije Zlatke Kundid počela je kada je nakon dolaska nove županijske vlasti pomogla predsjedniku Županijske skupštine Stipi Petrini da dođe do nekih podataka o radu Županijske zajednice sportova  i nepotpisanih  te neovjerenih ugovora o financiranju nekih klubova nakon čega je on krenuo u napad na pročelnicu nadležnog upravnog odjela, Zlatka je, kao svojevrsna zviždačica, postala “persona non grata” u županijskoj upravi, očito uz potporu župana Jelića I odlučili su je u 52 godini, teško bolesnu poslati na Zavod za zapošljavanje. 
“Ja i u tom konkretnom slučaju radim sukladno zakonu. Jedino ja pokušavam sve da žena ne ostane na ulici. I sad je ovo opet pritisak. Evo, tko mu brani, ako on smatra da je ona toliko dobra, neka je stavi u Općinu Primošten. Pročelnica će odmah potpisati prebačaj. Ja napravim sve, oni to sruše jer njima njezin život nije bitan. Oni igraju samo za političke poene,” poručio je župan Jelić Petrini te dodao kako se oni igraju sa ženinim životom jer tko će nekoga, nakon ovoga, nagovoriti da je primi”, izjavljivao je na početku ovog slučaja župan Jelić. 
Samo je u jednom u pravu, a to je da su se poigrali ženinim životom.
Stipe Petrina je od početka javno davao potporu Zlatki Kundid ukazujući na njezin slučaj I nepravdu koja joj se čini, ali unatoč svemu gotovo je izvjesno da će ona završiti na ullici.
FOTO : NFOTO
Iz kategorije: Vijesti