Head 08
Datum objave: 13. Svibanj 2022

REKORD / Split dobio najvišu zgradu u Hrvatskoj u kojoj će biti hotel i business centar

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Jučer je u popodnevnim satima postavljen posljednji element arhitektonskog oblikovanja splitskog Dalmatia Towera, na kojem se simbolično, za kraj radova, zavijorila i hrvatska trobojnica. Dalmatia Tower je danas i službeno najviši objekt u Hrvatskoj te je ovim činom postigao punu visinu od 135 metara.

Postavljanjem posljednjeg elementa arhitektonskog oblikovanja ostvarili su se uvjeti i za početak demontaže najvećeg građevinskog krana u regiji. Riječ je o kranu visine 150 metara, a demontaža će trajati sedam dana.

Kao što je prethodno najavljeno, u Dalmatia Toweru smjestit će se prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott sa 214 smještajnih jedinica, točnije 210 soba i četiri apartmana. Zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve će sobe imati pogled na more. Uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba, gostima će na raspolaganju biti i spa & wellness centar s unutarnjim bazenom i teretanom, potom à la carte restoran, bar i lounge. Otvorenje hotela očekuje se ovog ljeta.

Uz hotelskom dijelu business centra (HTC) će biti smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki.

Inače, Dalmatia Tower je dio projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja i već su postali prepoznatljiv element vizure Splita. Projekt Westgate Split projektirao je Otto Barić, a investitoru je već 2018. dodijeljena International Property Award - nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namjene u Europi.

 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3