Sidebar Menu

Datum objave: 13. Svi 2022

DOBRA VIJEST / Studentski dom na Palacinu koji se gradi euroskim novcem bit će završen do jeseni

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izgradnja Studentskog doma na Palacinu je pri kraju. Građevisko – obrtnički radovi trebali bi biti završeni čiji je završetak predviđen na jesen ove godine, priopćili su voditelji tog Europskog projekta.

TUskoro će biti i raspisan natječaj za nabavu opreme.

Moderan studentski dom nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija grada u neposrednoj blizini mora, lučice i borove šume, a i u samoj blizini glavne prometnice što omogućava dobru prometnu povezanost.

Glavni problem koji se izgradnjom doma želi riješiti je nedostatak kapaciteta za smještaj studenata u Šibensko-kninskoj županiji s naglaskom na cilj olakšanja pristupa studiju studentima u nepovoljnom položaju za koje je osigurano 199 od ukupno 332 kreveta novog doma.
Studentima s invaliditetom također će biti omogućen pristup svim sadržajima objekta koji uključuju studentsku menzu, čitaonicu i prostore za zajedničko druženje.

Izgrađen i opremljen studentski dom s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku,  u perspektivi povećati ukupan broj studenata, te privuči studente iz Europe.
Veleučilište u Šibeniku, kao prijavitelj će nakon završetka projekta, upravljanje nad domom Palacin  prenijeti na Studentski centar Šibenik čime će značajno unaprijediti kapacitete i izravno poboljšati osnovnu djelatnost centra.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 HRK, a iznos od 79.680.000,00 HRK je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.