Sidebar Menu

Datum objave: 12. Svi 2022

FESTIVAL DRNIŠKOG MERLOTA / Drniš organizira festival svog merlota, vina koje slovi kao jedno od najboljih u svijetu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uz svoj jedinstveni pršut, Drniš ima još jedan vrhunski zavičajni proizvod, čuveni, hvaljeni i nagrađivani drniški merlot, fino crno vino iznimne kakvoće. Tom vinu Drniš je odlučio posvetiti festival. Organizira ga Turistička zajednica Grada Drniša o bit će održan u Drnišu 27. i 28. svibnja 2022. godine. Iza malo suhoparnog obrazloženja da je cilj festivala, osim učiniti Drniš vidljivijim na turističkoj karti, pomoć vinarima u boljoj prepoznatljivosti na domaćem i stranom tržištu, krije se zamamna fešta vina koje slovi kao jedno od najboljih u svijetu. Vina će se na Festivalu drniškog merlota degustirati uz kauciju od 50 kuna, a predstavit će se osam vinara iz Drniša i susjednih općina.
U sklopu manifestacije organizirana su stručna i edukativna predavanja, a posebnu pozornost privlači radionica slikanja vinom koju će voditi Katarina Urem, viša konzervatorica - restauratorica u Muzeju Grada Šibenika. Organizirana je i radionica za djecu na kojoj će mališani izrađivati etikete za vina. Naravno, neizostavan je i drniški gastro program.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.