Datum objave: 10. Svibanj 2022

I ŠIBENČANKAMA JE DOSTA / Prosvjed potpore Mireli Ćavajdi i drugim ženama nad kojima se iživljava zdravstveni sustav održat će se i u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prosvjed u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi bit će održan u četvrtak, 12. svibnja i u Šibeniku i to na Polajni, a počet će u 18 sati.

Taakav procvjed u Zagrebu organizira Udruga RODA - Roditelji u akciji, a naišli su na potporu i u drugim sredinama.

'Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova', navodi se u najavi organizatora prosvjeda.

Na prosvjed poziva i Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost. Ujedno, ta zaklada izvijestila je da je u 48 sati od pokretanja akcije prikupljanja donacija na Mirelu prikupljeno 220.687 kuna.

Iz kategorije: Vijesti