Datum objave: 04. Svibanj 2022

DANI OTVORENIH VRATA KUŠAONICA / Ove godine s ulaznicom od 250 kuna možete obići 15 kušaonica u Županiji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dani otvorenih vrata kušaonica” održat će se i ove godine u vinarijama diljem Šibensko – kninske županije i to 13. i 14 svibnja u organizaciji županijske Turističke zajednice. Lani je ta manifestacija privukla ljubitelje vina i izvan Županije.

Posjetitelji će imati priliku obići petnaestak vinarija i isprobati veliki broj različitih vrsta vina, kao i rakija, likera pa čak i maslinovog ulja.

Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 150 kuna, dok ulaznica za dva dana košta 250 kuna. Svi posjetitelji manifestacije dobit će mapu područja s označenim kušaonicama i važnim informacijama.  Najbrži kupci ulaznica bit će nagrađeni besplatnim prijevozom mini busom tako da se mogu potpuno prepustiti uživanju”, kaže Ivana Lušić oz TZ Šibensko – kninske županije. .

Iz kategorije: Vijesti