Datum objave: 03. Svibanj 2022

DOBRA VIJEST ZA PODUZETNIKE / Kreditni potencijal u Programu kreditiranja malih poduzetnika u Županiji povećan za 15 milijuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić potpisao je danas s predstavnicima poslovnih banaka dodatak Ugovora o provedbi Programa kreditiranja malog gospodarstva Šibensko-kninske županije čime se kreditni potencijal povećao  za 15 milijuna kuna pa sada iznosi 45.000.000,00 kuna.

Sukladno Programu kreditiranja malog gospodarstva subvencioniranje kamatne stope odobrava se za: kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme ili novog dijela opreme te za obrtna sredstva. Za ulaganje u kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme najviše se može odobriti kredit u visinu do 5.000.000,00 kuna te do 500.000,00 za financiranje obrtnih sredstava.

Korisnici Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva (d. o. o., j. d. o. o., obrti i profitne ustanove) sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva , a koji ulažu na područje Šibensko-kninske županije.

Kamatna stopa iznosi najviše do 3,2 posto godišnje fiksna, a uz subvenciju Šibensko-kninske županije za krajnjeg korisnika, poduzetnika ona iznosi od 0,0 do najviše 0,7 postotna poena za ulaganja te do najviše 1,2 postotna poena za obrtna sredstva.

Temeljem Programa, poslovne banke su do sada potpisale ugovore s 18 korisnika ukupno vrijedne oko 25 milijuna , a u tijeku je obrada još tri zahtjeva.

„Razvoj gospodarstva od izuzetnog nam je značaja, a Šibensko-kninska županija, sa svojim potpornim institucijama našim poduzetnicima stoji na raspolaganju za podršku i pomoć u pripremi projekata. Pozivamo poduzetnike da nam se jave, a od njih očekujemo da se pripreme i što bolje iskoriste i buduću europsku omotnicu, posebno njezin dio koji se odnosi na zelenu tranziciju, a koja je usko vezana za gospodarstvo. Dobro pripremljeni, razumni projekti zasigurno će dobiti i podršku banaka“, istaknuo je župan dr. sc. Marko Jelić prilikom potpisivanja ugovora.

Javni poziv za poduzetničke kredite iz Programa kreditiranja malog gospodarstva Šibensko-kninske županije bit će tijekom dana objavljen na službenim internetskim stranicama Šibensko-kninske županije ( https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr ), a potom i u novinamaa

Iz kategorije: Vijesti