Sidebar Menu

Datum objave: 01. Svi 2022

PRVOMAJSKA / Hrvatska uvodi 35 satni četverodnevni radni tjedan. Petak će biti neradni dan.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Republika Hrvatska po uzoru na Francusku te motivirana pozitivnim iskustvima nekih drugih zemalja priprema se za uvođenje 35 satnog četverodnevnog radnog tjedan. Prema aktualnim pregovorima Vlade i Sindikata te radnika i poslodavaca Hrvati bi uskoro trebali raditi 35 umjesto 40 sati tjedno te dobiti trodnevni vikend budući da će i petak postati neradni dan.
Tu veliku promjenu koja je vrlo izgledna pokrenula je Radnička fronta svojim prijedlogom izmjena Zakona o radu koji će ući u saborsku proceduru nakon javne rasprave. Prijedlog Radničke fronte ide na ruku Vladi koja već više od godinu i pol priprema izmjene Zakona o radu, ali ih još nije predočila.
Motiv za skraćivanje radnog tjedan u Hrvatskoj su pozitivna iskustva Francuske i drugih europskih zemalja koje su već skratile radni tjedan te postigle pozitivne učinke kao što su povećanje produktivnosti rada, bolja kvaliteta života i povećanje broja zaposlenih.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.