Datum objave: 29. Travanj 2022

ČESTITKE / Znastvenik svjetskog glasa Igor Rudan postao šibenski zet, oženio se s poznatom novinarkom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poznata šibenska novinarka i urednica modnih izdanja Tonkica Kalauz udala se za jednog od najpoznatijih znanstvenika hrvatskog porijekla Igor Rudana, a fotografije je objavila na svom Facebook profilu.

Igor Rudan britanski je znanstvenik hrvatskog porijekla. Završio je studij medicine u Zagrebu 1995., doktorirao najprije u Zagrebu 1998. i zatim 2005. u Edinburghu. U medijima u Hrvatskoj bio je osobito zastupljen u doba pandemije.

Profesor je Međunarodnog zdravlja i molekularne medicine na Koledžu medicine i veterine Sveučilišta u Edinburghu, kao i su-voditelj suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za istraživanje i poduku u javnom zdravlju Sveučilišta u Edinburghu. Dopisni je član Kineske akademije znanosti.

Posvećen je popularizaciji znanosti, gdje sudjeluje kao autor i poduzetnik u više projekata. Član je Vladina Znanstvenog savjeta i u ‘prvom valu’ najutjecajniji savjetnik Vlade. Zagovaratelj strogih mjera kontrole epidemije prema kineskom modelu, uključivo i ‘zero-covid’ strategiju.

Nema mnogo znanstvenika koji su toliko sposobni pretočiti jezik znanosti, ali i mudrosti, u zabavne i inspirativne dragulje koji zvuče tako dobro i poticajno da ćemo ih rado dijeliti i prepričavati”, napisala je na početku svog intervjua o Igoru Rudanu prije tri godine Tonkica tada Zlački, urednica svih izdanja Miss7 dok joj nisu bili u vezi.

Tonkica Rudan, rođena Kalauz novinarstvom se počela baviti još kao srednjoškolka na Radio Šibeniku,a nakon završeno fakulteta u Zagrebu je napravila zavidnu novinarsku karijeru.

Iz kategorije: Vijesti