Datum objave: 28. Travanj 2022

VLADA / Bivša podžupanica Šibensko - kninske županije, djevojčica iz kolone postaje potpredsjednica hrvatske vlade

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Anja Šimpraga, bivša podžupanica Šibensko – kninske županije i aktualna saborska zastupnica, koja je u regionalnoj javnosti postala poznata kao „djevojčica iz kolone” nakon što je u Hrvatskom saboru povodom 25. godišnjice Oluje pričala o traumatičnom iskustvu izbjeglištva iz Hrvatske, bit će najmlađa članica Vlade Andreja Plenkovića. Zamijenit će kolegu iz SDSS -a, Šibenčanina Borisa Miloševića. Potpredsjednica je te stranke i predsjendnica njezine zajednice žena. Po struci je agronom. Živi u Radučiću kod Knina s obitelji svog supruga koja se bavi sočarstvom.

Danas, 25 godina poslije, ova djevojčica iz kolone stoji pred vama. Imam samo jednu želju - gradimo društvo slobode, gradimo zajedničku budućnost - poručila je Šimpraga u parlamentu 2020. te na kraju govora dobila pljesak.

 Uvidom u imovinsku karticu Anje Šimprage vidljivo je da nova potpredsjednica Vlade ima primanja 26.095,26 kn (bruto), odnosno 15.125,01 kn (neto). Njezin suprug zaposlen je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ervenik, a njegova mjesečna plaća iznosi 5 216,50 kn (bruto), odnosno 4130,37 kn (neto).

Šimpraga nema nekretnina, ali zato posjeduje pokretnine - tri VW Passata, od kojih jedan ima vrijednost 75.000 kuna. Osim toga, Šimpraga ima i dva kredita u banci, a navodi se kako je upravo jedan od Passata kupila putem kredita.

Iz kategorije: Vijesti