Sidebar Menu

Datum objave: 21. Travanj 2022

HRVATSKO - LITVANSKI GOSPODARSKI FORUM / Gospodarstvenici Litve u posjetu Trokutu i poduzetničkoj zoni Podi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Delegacija litavskih gospodarstvenika predvođena Jovitom Neliupšienė, zamjenicom ministrice gospodarstva i inovacija Republike Litve te NJ. E. Jūratė Raguckienė, veleposlanicom Repulike Litve u Republici Hrvatskoj,  susrela se danas sa šibenskim domaćinima, gradonačelnikom Željkom Burićem, njegovim zamjenikom Danijelom Miletom, Dianom Mudrinić, direktoricom Centra Trokut, Josipom Laćom, predsjednikom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik te predstavnicima gospodarskih, znanstvenih i javnih ustanova u  Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut d

Veleposlanstvo Republike Litve u Republici Hrvatskoj,  zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Gospodarskom, industrijskom i obrtničkom komorom Regije Vilnius, organiziralo je od 19. do 23. travnja 2022. godine  Hrvatsko-litavski gospodarski forum i B2B poslovne razgovore čiji su ciljevi jačanje hrvatsko-litavskih gospodarskih veza te bolje upoznavanje hrvatskog i litavskog tržišta.

U program gospodarskog foruma uvršten je i posjet Šibeniku,  pa je gradonačelnik Burić tom prilikom, kroz kratku prezentaciju i projekciju promotivnog filma,  goste upoznao s  aktualnim gradskim projektima i investicijskim potencijalima  šibenskog područja.

Način preobrazbe Šibenika iz centra teške industrije u grad poduzetništva, visokog školstva, turizma, kulture  i gospodarstva te europskih standarda napretka činjenica je koja zanima naše goste, potencijalne investitore i poslovne partnere. Susreti poput ovoga otvaraju priliku za unapređivanje međusobnih veza,  jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu informacija i stvaranje podloge za gospodarsku i drugu suradnju naših dviju prijateljskih država. U takvom poticajnom ozračju razvijaju se i  poslovne prilike za šibenske poduzetnike i gospodarstvenike“ – kazao je, uz ostalo,  gradonačelnik Burić.

Centar za nove tehnologije Trokut kojemu je ključni cilj poticanje razvojno-poslovnog, informatičkog i gospodarskog okruženja, pak, predstavila je litavskim gostima direktorica Diana Mudrinić. Pri tome je podsjetila kako je Trokut mjesto poduzetničke podrške, edukacija, prekvalifikacija, druženja i skupova, odnosno Centar koji  pokriva širok raspon područja,  od STEM radionica za djecu do lansiranja poduzetničkih proizvoda na tržište.

 

O gospodarskim i investicijskim prilikama Šibensko-kninske županije iz perspektive Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik, pak,  govorio je na skupu njezin čelni čovjek Josip Laća.

Litavske gospodarske, poduzetničke i, općenito, ulagačke prilike predstavile su na susretu Jovita Neliupšienė, zamjenica ministrice gospodarstva i inovacija Republike Litve i Deimantė Vilčinskaitė ispred Gospodarske, industrijske i obrtničke komore Regije Vilnius, a zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Šibenik kojim je impresionirana izrazila je NJ. E. Jūratė Raguckienė, veleposlanica Repulike Litve u Republici Hrvatskoj posebno pohvalivši gradonačelnika Burića na predanosti i, kako je kazala, iskrenoj ljubavi prema svom gradu.

U sklopu posjete Šibeniku litavska delegacija obišla je i Poduzetničku zonu Podi.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.