Sidebar Menu

Datum objave: 10. Travanj 2022

OPREZ / U Tribunju otrovana tri psa. Trovač ostavio u prirodi mesne kuglice s pužomorom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Netko truje pse u Tribunju - upozorli su na društvenim mrežama iz Veterinarske ambulante u Vodicama. Posljednja dva dana imali su tri slučaja trovanja pasa koji su šetali oko Tribunja, u polju i maslinicima na području Križina i Orlovih krugova. Otrov je stavljen u lotpice od mljevenog mesa.

Prvi pas od jučer je uginuo u ambulanti jer je vlasnik došao prekasno. Ova druga dva su vlasnici doveli 15-20 minuta nakon što su primjetili simptome i oni su spašeni. Vlasnik otrovanog psa od jutros je našao i mamac s otrovom . U kuglice mljevenog mesa skrivene su plave granule za koje pretpostavljamo da je pužomor. Većini otrova za puževe osnova je metaldehid, a trovanje se očituje grčevima u trbuhu, konvulzijama i povraćanjem što u konačnici može dovesti do kome i uginuća. Simptomi mogu biti vidljivi već nakon 15 minuta. Molimo vas da ne šetate pse na spomenutom području, a ukoliko uočite simptome trovanja ili posumnjate da je vaš ljubimac pojeo zatrovani mamac odmah nazovite na naš dežurni mobitel i što prije dođite u ambulantu”, ističu  u vodičkoj veterinarskoj  ambulanti.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.