Sidebar Menu

Datum objave: 08. Travanj 2022

BORBA PROTIV KORUPCIJE 2. EPIZODA: Podizanje svijesti kod građana o štetnosti neformalnih plaćanja liječnicima i drugom medicinskom osoblju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Republika Hrvatska krenula je u borbu protiv korupcije s ciljem da je do 2030. godine suzbije. U nastavcima ćemo objavljivati koje će se mjere provoditi da se taj cilj postigne:

Druga epizoda: Mjera 4.5.6. - Podizanje svijesti kod građana i zdravstvenih djelatnika o štetnosti neformalnih plaćanja liječnicima i drugom medicinskom osoblju

Strategija sprječavanja korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine sadrži i pasus o suzbijanju korupcije u zdravstvu: Vezano za područje zdravstva učestalost davanja darova iz zahvalnosti stvara kod pacijenata osjećaj nepovjerenja u zdravstveni sustav. Stoga je u Republici Hrvatskoj potrebno, s jedne strane, informiranjem i podizanjem razine svijesti razvijati kod građana i zdravstvenih djelatnika shvaćanje o štetnosti koje za zdravstveni sustav i društvo ima učestalo davanje darova liječnicima i drugom medicinskom osoblju, a s druge strane, jačati integritet samih zdravstvenih djelatnika radi izgradnje njihove vlastite otpornosti na korupciju.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.