Datum objave: 01. Travanj 2022

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA / HDZ -ovci i bivši suverenisti nisu došli, a Petrina povukao točko o zaključku o opozivu Župana

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vijećnici HDZ -a, kao što su najavili na početku sjendice Županijske skupštine koja se održala prije 15 dana u Drnišu nisu se pojavili na današnjem  nastavka sjednice, a prva točka dnevnog redaje donošenje zaključka o raspisivanju referenduma o opozivu župana Marka Jelića. Ne žele, kako su objasnili, sudjelovati u "obiteljskoj svađi" unutar vladajuće koalicije. Suglasnosti oko te prve točke nema niti unutar vladajuće koalicije. Tako je vijećnica Višnja  Gojanović (Domovinski pokret)  predložila da se ta točka dnevnog reda povuče jer dase, kako je naglasila, tim zaključkom tehnički ništa ne događa osim jalove raprave.Pozvala je Petrinu da podastre potpise potrebne za iniciranje referenduma o opozivu župana.

Predlagatelj, predsjednik Skupštine Stipe Pterina je rekao da će tu točku povući s današnjeg dnevnog reda, ali ne zbog toga nego zbog toga što nema vijećnika HDZ - a i bivših Suverenista, a on želi da se oni izjasne jesu li za to da župan nastavi obnašati tu fukciju.

 

Dvojica bivših članova Hrvatskih suverenista Florjan Žižić i Damir Žuvela također ne  sudjeluju  na današnjem nastavku sjednice Županijske skupštine. To su priopćili na konferenciji za novinare koju su održali uoči sjednice.

„ Ne želimo sudjelovati u obračunu tuti – fruti koalicije koju činbe NL Stipe Petrine, grupe građana Marka Jelića, SDP, MOST , Domoviski pokret i SDSS. Naša poruka im je da se usuglase ili da podnesu ostavke, a na da svi mi budemo taoci takve situacije. Mi više ne znamo tko je vladajuća koalicija,a valjda ne znaju ni oni sami”, kazao je Žižić.
Na konferenciji za novinare je bio i Hrvoje Zekanović, također nekadašnji suverenist koji je poslao  poruku Jeliću i Petrini. Ponovio je dva puta tko čini vladajuću koaliciju u Županiji jer smatra da građani to moraju imati na pameti kada budu novi izbori. 
„ Gospodine Jeliću budite frajer kao što je to gospodin Puljak u Splitu  ili gospodin Zoričić u Puli. Gospodin Zoričić je raskinuo koaliciju sa svojim partnerima na vlasti,a gospodin Puljak je otišao korak dalje i podnio ostavku i napustio svoju poziciju u Gradu Splitu. Gospodinu Jeliću je očito važnija fotelja u koju je zajseo i u koju više nikada neće zasjesti i grčevito je drži. Gospodine Petrina imali ste priliku neizgalasti županijski proračun i raskinuti koalciju, ali to niste učinili pa se sada strpite nekoliko mjeseci i napravite to kod prihvaćanja novog prijedloga proračuna i srušite ovu koaliciju. U suprotnom i gospodine Jelić i gospodine Petrina šutite i nemojte nas više optrećivati s vašim igrokazom”, istaknuo je Zekanović.
Objasnio je da je glavni razlog razmimoilaženja u vladajućoj koaliciji podijela fotelja,da su u svim županijskim ustanovaca,a ima ih više od 20 uhljebili svoje ljude,a sada se spore oko mjesta ravnatelja Zavoda za prostorno planiranje i Lučke uprave jer na to pretendiraju i Petrinini i Jelićevi ljudi, smatra Zekanović.
Iz kategorije: Vijesti