Head 04
Datum objave: 28. Ožujak 2022

KORONA / Zavod za javno zdravstvo šibensko - kninske županije objavio plan cijepljenja od 28. ožujka do 3. travnja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Opasnost od zaraze koronom još nije minula pa i nadalje kao mjera za suzbijanje zaraze aktualno cijepljenje. Interes za cijepljenje u cijeloj je Hrvatskoj pao, ali se plan i dalje dosljedno provodi. Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske objavio je Plana cijepljenja protiv korone od 28. ožujka do 3. travnja 2022.
Tijekom tjedna cijepljenje će se organizirat na sljedećim punktovima:

1. Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije cijepi u:
-utorak, 29. ožujka u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati zdravstvene radnike i trudnice;
-četvrtak, 31. ožujka u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati zdravstvene radnike i trudnice;
-subota, 2. travnja u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74
-od 09.00 – 11.00 sati, za osobe koje se odazovu na javni poziv i posebni punkt za školsku djecu

2. U Kninu u prostorijama DZ Knin punktovi su organizirani ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 11,00 sati; cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine i osobe koje se odazovu na javni poziv; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Knin.

3. U Drnišu u prostorijama DZ Drniš provodi se cijepljenje svakog radnog dana u svim ordinacijama obiteljske medicine za vrijeme radnog vremena ordinacije i uz prethodnu najavu.

Cijeli mjesec će cijepiti liječnici obiteljske medicine u svojim ordinacijama. Cijepi se sa svih pet vrsta cjepiva i za istaknuti  je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Cijepljenje u kući nepokretnih, teško pokretnih i imunokompromitiranih osoba se odrađuje preko mobilnih timova zdravstvenih ustanova u Šibensko -kninskoj županiji. Svaka osoba koja ima potrebu za cijepljenjem u kući može se javiti na javno objavljene brojeve cjepitelja s područja Šibensko-kninske županije, a to su Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Dom zdravlja Šibenik, Dom zdravlja Knin i Dom zdravlja Drniš.

Pozivaju se žitelji Šibensko-kninske županije da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme cijepise.zdravlje.hr i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije.
Pozivaju se na cijepljenje i osobe bez najave da se odazovu javnom pozivu u terminima kako je navedeno. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3