Sidebar Menu

Datum objave: 24. Ožujak 2022

ŽIVOT NA OTOKU / Male Zlarinjane poseban brod dovozi dva puta tjedno na slobodne aktivnosti u Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Roditelji malodobne djece sa Zlarina potrudili su se da njihova djeca ne budu hendikepirana u odnosu na onu djecu koja žive na kopnu.kada je riječ o slobodnim aktivnostima, Udruga roditelja i djece „Bodulići“, koja je osnovana 2014. godine na inicijativu Mjesnog odbora Zlarin,prošla je sa svojim projektom na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i EU projekata i dobila novac kojim financiraju odlazak djece na izvannastavne aktivnosti u Šibeniku. Tim sredstvima plaćaju privatnog brodara s otoka koji dva puta tjedno djecu sa Zlarina vozi na treninge u Šibenik, a vraćaju se redovnom brodkom linijom. Tu pogodnost koristi desetak djece sa Zlarina. Koja su prezadovoljna time što mogu birati aktivnosti kojma že se baviti.

Ovo mi je super jer mogu trenirati sa svojim  vršnajcima koji žive na kopnu i mogu birati čime ću se baviti”, rekao nam je devetogodišnji dječak sa Zlarina.

U sklopu tog projekta plaćaju i učitelje gitare i plesa koji dolaze na otok.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.