Datum objave: 23. Ožujak 2022

VRIJE U SKUPŠTINI / Željko Burić pozvao aktualnu županijsku vlast da raspiše nove izbore

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Današnja sjednica Županijske skupštine na kojoj je prva točka dnevnog reda bilo donošenje zaključka o odluci za raspisivanje referenduma o opozivu župana Marka Jelića, prekinuta je nakon što su je nakon aktualnog sata napustili HDZ-ovi vijećnici, a potom i vijećnici Nezavisne liste Stipe Petrina. Vijećnici HDZ- a su kazali da odlaze zbog toga što je aktualni sat zlopotrijebljen za prepucavanja između Petrine i župana Jelića.

Na sjednicu u Drniš stigao je i predsjednik županijskog HDZ-a Željko Burić koji je aktualnu županijsku vlast pozvao da raspiše nove izbore.

Burić je nakon aktualnog sata novinarima ispred dvorane Ivana Meštrovića gdje se održavala sjednica, objasnio zašto su vijećnici HDZ-a napustili sjednicu, javlja Šibenik IN.

- Svjedoci smo završetka aktualnog sata aktualne Županijske skupštine, ali ne bih ja o skupštini, ja bih o nečem drugom. Rezultat svakih demokratskih izbora i dobivanje povjerenja građana za obnašanje određene funkcije ima samo jedan cilj.  Funkcioniranje izvršne vlasti i sposobnost donošenja odluka i to je preduvjet za napredovanje određene regije, u ovom slučaju govorimo o županiji, odnosno gradu. Nažalost, mi smo svjedoci da oni koji su dobili povjerenje građana, jednostavno ne funkcioniraju. Nije predmet ove tiskovne konferencije njihovo ne funkcioniranje, nego blokada županije. To je već sada potpuno evidentno.

S obzirom na činjenicu da je HDZ na zadnjim izborima izgubio, mi smo u oporbi, a oni koji su stekli povjerenje građana, moraju pokazati sposobnost donošenja odluka. I današnja skupština ima određeni dnevni red ne kojem se donose odluke. S obzirom da ta većina koja je stvorena kaže da je sposobna raditi, nema potrebe da županijski vijećnici HDZ-a sudjeluju. Prepuštamo da opravdaju povjerenje koje su dobili, a u protivnom očekujem da budu odgovorni prema svim građanima županije i omoguće nove izbore i da vidimo u novom izbornom ciklusu kome građani vjeruju. Ja im želim puno sreće i uspjeha, ne zbog njih samih nego zbog napretka naše županije – kazao je Burić.

Na pitanje kako očekuje da će se rasplesti cijela situacija u županiji, Burić je kazao kako nije na njemu da 'raspliće tuđe obiteljske probleme'.

- Pustimo složne obitelji nek same riješe svoj problem -  zaključio je Burić. 

Odlaskom HDZ-ovih sjednicu su napustili i vijećnici Nezavisne liste Stipe Petrine te je pao kvorum zbog čega je sjednica na kraju odgođena za ponedjeljak. Vijećnici Marka Jelića koji su, kako su i najavili prije početka sjednice, sabotirali aktualni sat, vratili su se uoči prve točke dnevnog reda, no potom su vijećnici NLSP izišli u namjeri da sami sruše kvorum i sve skupa odgode.


Iz kategorije: Vijesti