Datum objave: 21. Ožujak 2022

NOVA INVESTICIJA / Ministarstvo mora dalo Gradu Šibeniku gotovo 400 000 kuna za uređenje plaže u Zablaću

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta danas je u zadarskoj Luci Gaženica, u nazočnosti Olega Butkovića, ministra mora prometa i infrastrukture i državnog tajnika za more i EU fondove Josipa Bilavera, potpisao ugovor za realizaciju projekta „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću – sanacija plaže“, čija će se provedba realizirati tijekom 2022. godine. Od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za ovaj projekt su odobrena sredstva u visini od 390.000,00 kuna dok je ukupna vrijednost projekta i 558.932,50 kuna.

Projekt obuhvaća sanaciju plaže u Zablaću koja je oštećena djelovanjem atmosferskih prilika i mora. Plaža je od velikog značaja za lokalno stanovništvo jer se nalazi u samom centru mjesta te u ljetnim mjesecima privlači velik broj kupača.

Projektom je obuhvaćena sanacija obale u vidu izrade betonskog zida, odnosno plombe koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora u ukupnoj duljini od 147 metara, sanacija postojećih i izrada novih betonskih stepenica koje služe kao pomoć pri ulasku u more te postavljanje pripadajućih rukohvata. Također, površinski će se obraditi zaobalna površina reparaturnim mortom u površini od 933 metra kvadratna, postavit će se komunalna oprema, odnosno drvene klupe te iscrtati dječje igre na zaobalnoj površini -mlin, školica, i sl.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, dodavši da se dodatnim uređenjem prilagođenim djeci postiže i mogućnost korištenja prostora tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.

Na današnjoj svečanosti u Luci Gaženica uručeni su Ugovori i Sporazumi za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, potom za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te za obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko- dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Iz kategorije: Vijesti