Datum objave: 14. Ožujak 2022

ČESTITKE / Poznati humanitarac Čedo Paić, Šibenčanin s nizozemskom adresom proglašen osobom godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati šibenski humanitarac i sportaš s dugogodišnjom adresom u Nizozemskoj dobio je još jedno priznanje za svoj rad. Čitatelji Večernjeg lista i Fenix-magazina su zajedno sa čitateljima partnerskih portala iz Njemačke, Austrije i Švicarske te žirijem novinara i stručnih suradnika izabrali dodjelili su mu nagradu Večernjakova domovnica 2022. u kategoriji Osoba godine. Zbog pandemije koronavirusa završna večer proglašenja pobjednika, koja se trebala održati u 12. ožujka odgođena je za petak, 3. lipnja 2022. godine.,a bit će održana u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu u Njemačkoj.

Čedo Paić već godinama šalje vrijendu opremu brojnim šibenskm sportskim klubovima i institucijama.. Za svoj dugogodišnji humanitarni rad, rad u sportu te za pomaganje kulturnim institucijama dobio je Nagradu Grada Šibenika.

Paić je sportski odrastao VK u Krki. Osim veslanja zavolio je i atletiku, te kao maratonac i triatlonac sudjelovao je na bezbroj natjecanja, a ujedno je bio i trener više atletičara i atletičarki. Sa suprugom Slavicom bio domaćin mnogima koji su iz Hrvatske zbog raznih razloga pohodili Nizozemsku pa tako i krkašima kad su dolazili u Amsterdam radi sudjelovanja na svjetskim veslačkim prvenstvima organiziranim na čuvenoj Bosbaan stazi.


Čedo Paić je i nadareni slikar, a bio je proglašen i za drugog najpopularnijeg Hrvata u inozemstvu i to iza srebrnog izbornika nogometaša Zlatka Dalić

Iz kategorije: Vijesti