Datum objave: 12. Ožujak 2022

ŽUPAN JELIĆ : Petrinin zahtjev za mojim opozivom samo je njegov egzibicionizam na koji smo navikli

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina skreće pažnju sa svojih trenutnih afera i svjestan je da referendum neće proći, komentirao je za ŠibenikIN župan Marko Jelić najavu predsjednika Županijske skupštine Stipe Petrine da će na sljedećoj sjednici prva točka dnevnog reda biti zaključak o referendumu za opoziv župana.

 - Znao sam da je Petrina na ovo spreman. Ovo je klasični egzibicionizam na koji smo navikli. Nema tu političke pozadine, već je cilj skretanje pažnje s trenutnih afera vezanih uz gradnju nekretnina i promjene prostornog plana Općine Primošten. Riječ je dakle o predstavi čemu u prilog govori i da je Petrina najavio donošenje zaključka o referendumu, a ne donošenje odluke. Za odluku o opozivu mu treba dvije trećine članova županijske Skupštine, dok sa zaključkom o donošenju referenduma, za koji mu je potrebna kvalificirana većina, ne može ništa – kazao je Jelić.

Na pitanje kako sve skupa utječe na atmosferu i funkcioniranje Županije Jelić odgovara: 

- Pritisci se mogu nastaviti, ali mi ćemo nastaviti raditi sukladno zakonu. Nažalost, u Županiji se već godinama susrećemo s istim modelom funkcioniranja, ali dok sam ja na čelu, nećemo dozvoliti nezakonit rad, bez obzira na to o kome se radi. Od prvog dana nisam dozvolio da se vrši pritisak na zaposlenike, ne dozvoljavam da ih se maltretira. Ipak, osjeća se pritisak, ali mi posao radimo bez prestanka. Dapače, mnogo procedura koje su išle sporo smo ubrzali. 

Što se tiče odnosa sa zamjenicom župana Iris Ukić Kotarac, dugogodišnjom bliskom suradnicom Stipe Petrine, Jelić kaže da nastoji ne utjecati na nju te da Petrininu najavu o raspisivanju referenduma nisu međusobno komentirali. 

- Nastojim ne utjecati na nju jer znam da je pod pritiskom. O najnovijim događanjima nismo komunicirali, ali svoj posao obavljamo normalno. 

Pitali smo ga i je li požalio suradnju s Nezavisnom listom Stipe Petrine.                            

- Suradnja je bila moja odluka i mojih suradnika. Možemo sada žaliti, ali odluku samo donijeli i moramo snositi posljedice – zaključuje župan Marko Jelić, kako piše Šibenik IN. 

 

Iz kategorije: Vijesti