Datum objave: 11. Ožujak 2022

GRADONAČELNIK BURIĆ / Zadru ne odgovara gradnja bolnice u Šibeniku jer oni računaju na pacijente od Rogoznice do Senja

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt nove bolnice u Šibeniku koji je konačno pokrenut s mrtve točke, nakon desetak godina najava o njezinoj gradnji, za sada je jedini projekt koji je ujedinio sve političke opcije u Šibeniku i saborske zastupnike svih političkih boja. Potaknuo ih je da se, kako se to često zazivalo „uhvate za isti štap”.
Kako je jučer na sjednici Gradskog vijeća otkrio šibenski gradonačelnik Željko Burić, na lokaciji Bribirskih knezova, u blizini Veteranskog centra neće se graditi klasična bolnica već je taj projekt preimenovan u Centar zdravlja,a vodi ga Županijska razvojna agencija. Osim suvremeno opremljenih bolničkih sadržaja u sklopu tog projekta osnovat će se Centar za klimatske promjene, izgradit će se novi dom za stare i nemoćne i niz drugih sadržaja koji su bitni za očuvanje zdravlja.

Burić apelira i dalje na jedinstvo oko toga projekta koji, kako ističe, moraju iznijeti samo Grad Šibenik i Šibensko – kninska županija jer, po njegovim riječima ,tako nešto u Šibeniku ni u kom slučaju ne odgovara susjednim centima Zadru i Splitu.
„Naša je prednost što imamo veliku površinu na kojoj možemo locirati velike objekte. Split to jednostavno nema i u tome je hendikepiran. Zadar želi prerasti u klinički centar zato su se povezali sa sveučilištima. Oni računaju na stanovnike od Rogoznice do Senja, znači i na naše građane, ali dok je nas to se neće dogoditi. Važno je shvatiti da je taj Centar zdravlja pruža mogućnost za napredovanje našim zdravstvenim kadrovima jer svima je izazov raditi s najsuvremenijom opremom. Pogledajte novu bolnicu u Puli. Svaka im čast. U nju je uloženo 200 milijuna kuna i opremljena je upravo takvom, najsuvremenijom opremom”, kazao je Burić.
U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za Centar zdravlja u Šibeniku na temelju koje će se aplicirati za EU sredstva.

 

 

Iz kategorije: Vijesti